Zencefilli ve Narlı Kokteyl

“Zencefilli ve Narlı Gazoz” aslıda tam bir yılbaşı içeceği… Nar suyu bazını oluşturuyor. Zencefille hazıranmış yoğun şurup biraz viski ve biraz da Zecefilli gazoz…  Daha önce Gagoz‘un zencefilli gazozunu denemediyseniz mutlaka deneyin derim.

Gagoz’un oldukça eğlenceli bir dili var. Tarife geçmeden kendileri hakında ne düşündüğünü birebir sizlere sunuyorum.

“Gençleri anlayan, onların dilinden konuşan, lezzetiyle de ambalajıyla da fark yaratan GAGOZ, eski nesil gazozlara karşı yeni bir gazoz markası olarak raflarda yerini aldı. Gençleri ve kendini genç hissedenleri hedefleyen GAGOZ, ‘Türkiye’nin en genç gazozu’ olarak, cesur kampanyalarıyla ses getiren bir yükseliş yakaladı. OHBE İçeçek’in en iddialı ürünlerinden olan GAGOZ, sıradan gazozlardan farklılaşarak içindeki lezzet kadar, dışındakiler ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

Dışındakiler: Doğala özdeş karizma, renkli menkli bir hayat, cool kızlar, dünyayı kurtaran adamlar… Matrak asit içerir. Tek yan etkisi: geğirtir… Tikilerin ulaşamayacağı bir yerde saklayınız. GAGOZ… Bir feza markası!”

Kaynak: gagoz.com

Malzemeler

170 g bal
1 çorba kaşığı taze zencefil, soyulmuş ve doğranmış
8 limon kabuğu, rendelenmiş
8 taze nane yaprağı
1/2 çay kaşığı vanilya özü
250 ml nar suyu
60 ml burbon veya viski
1/2 limon suyu
2-4 yemek kaşığı zencefilli gazoz

Hazırlanışı

  • 1/2 su bardağı su, bal, zencefil ve limonu yüksek ateşte kaynatın. 3-4 dakika kaynatın, sonra ocaktan alın. Naneleri ekleyin ve üzerini örtün, 10 dakika demleye bırakın.
  • 10 dakika sonunda zencefili ve naneyi süzün. Vanilyayı ilave edin. Buzdolabında bir cam kavanozda 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
  • Bir kokteyl çalkalayıcısında, nar suyu, viski, limon suyu ve zencefil şurubunun 2-4 yemek kaşığını karıştırın. Birleştirmek için hızlıca sallayın.
  • Buz dolu bir bardağa süzün. Zencefilli gazozdan damak zevkinize göre ekleyin.
  • İsterseniz taze nane ve nar taneleri ile süsleyin.